Hotels die een reis op zich waard zijn

kristof
kristof

We reizen allen wel wat rond (de enne al wat meer als de andere ;) ) en we krijgen graag "waar voor ons geld" bij het boeken van onze accomodatie (hotel, Airbnb, B&B, guesthouse, resort,...).

Daarom dacht ik dat het misschien een leuk idee zou zijn om elkaar te helpen door je ervaring te delen van accomodatie waar je reeds verbleven hebt en waarvan je zegt;""dit is de reis op zich reeds waard". Op die manier kunnen we elkaar nog wat meer reis inspiratie geven, kwestie van die bucketlist gezond lang te houden!

Persoonlijk heb ik wel meerdere plaatsen waar ik voor de accomodatie alleen al terug naartoe zou gaan, maar de volgende schieten er toch net iets meer bovenuit;

 • Sacha Lodge, Amazone woud Ecuador

Vanuit Quito duurt het ongeveer een halve dag eer je in deze lodge aankomt, en grote luxe moet je hier niet verwachten, ondanks het feit dat alle noodzakelijke voorzieningen aanwezig zijn. Hier kom j naartoe om terug naar de basics te gaan, en te leven op het ritme van het regenwoud. Zwemmen tussen de piranha's, een reusachtige boom beklimmen om het leven in het bladerdek van het woud te bekijken, varen in uitgeholde boomstammen, leren over de planten en dieren van lokale indianen,.... Hier beleef je het allemaal.
http://www.sachalodge.com

 • Tortilis Camp, Amboseli NP Kenya

Dit safari kamp moet je niet alleen boeken voor hun onvoorstelbare gastvriendelijkheid, maar vooral voor het zicht op de machtige Kilimanjaro. Niets overtreft het ochtendgloren waarbij je wakker wordt van de dierengeluiden en je vanuit je luxe tent een onbelemmerd zicht hebt op de hoogste berg van het Afrikaanse continent. Het park op zich is natuurlijk ook de moeite en zeker één van de betere om grote kuddes olifanten gade te slaan.
http://tortilis.com

 • Finch Hattons, Tsavo NP Kenya

Wederom een safari kamp, en deze keer is het niet voor het onbetaalbare uitzicht dat je het moet doen, maar voor de geschiedenis die het kamp met zich mee draagt en vandaag de dag nog steeds uitstraalt. Hier gebeurd de bediening in de bush met zilveren bestek, en loopt het personeel erbij alsof ze uit een Engelse country club van de jaren 30 zijn overgevlogen. Service is top en je zal een onvergetelijke tijd beleven
http://finchhattons.com/

 • Marina Bay Sands, Singapore

Dit hotel (eerder resort/casino) hoeft geen introductie neem ik aan. Echter is hier maar 1 grote trekpleister en dat is het Skypark. Dit park dat zich op de top van de drie torens bevindt is deels surreëel en deels een technisch meesterstuk. Het uitzicht op Singapore en de "Strait of Singapore" is niet te evenaren. Versta me niet verkeerd, het hotel in al zijn facetten is eveneens de moeite, echter komt dat een beetje op de achtergrond eenmaal je in het infinity zwembad bent gedoken.
https://www.marinabaysands.com/

Er zijn er nog wel een paar maar ik ben vooral benieuwd naar jullie ervaringen! Wie weet hoe lang wordt die bucketlist!! :#

«1

Berichten

 • Antoine
  Antoine
  • Radisson Royal Moscow
   Heel mooie bombastisch gebouw in een prachtige historische stad.
   Service was echt af : upgrade naar suite (met Club Carlson status), Fles champagne en aardbeien op de kamer voor ons huwelijksverjaardag. Gratis tickets voor boat trip voor 2. De executive floor met bar/restaurant was echt goed en had heel de dag door wel iets lekkers te eten.
   Concierge van het hotel regelde ons nog plaatsen voor Bolsjoj Theater diezelfde avond.
   Ontbijt is heel indrukwekkend en bevat naast alle klassiekers ook een champagne bar en een caviar bar.
   In de kelder is er ook een 50m zwembad en een sauna.
   Op de bovenste verdiepen is een mooie skybar met een prachtig zicht over de stad.
   https://www.radissonblu.com/en/royalhotel-moscow
 • flrvt
  flrvt

  Is misschien een pak saaier dan bovengenoemden, maar als je mij vraagt voor welk hotel ik regelmatig al eens een reisje over heb, dan is het...

  InterContinental Warsaw.
  Niet omdat het exceptioneel goed is of extreem luxueus, maar vooral omdat wat je krijgt voor je geld wel uitstekend is.
  De vluchten er naartoe zijn vaak goedkoop, en je kan er vaak ook heel goedkope nachten vinden.

  Ik ben er altijd al goed in de watten gelegd en voor mij is het de ideale bestemming om eens een weekendje weg er tussenuit te knijpen. Op een weekendje Warschau doe ik meestal minder op incl. vluchten dan dat ik eens een weekend goed doorzak in eigen land :)

  Naast de economische redenen is het ook gewoon een aangenaam hotel met alle nodige faciliteiten, een zwembad en sauna op het hoogste verdiep etc.

 • fbruno
  fbruno
  edited september 2016

  +1 voor WAW. Alleen al voor de jacuzzi op het dak van de IC!
  Wel jammer dat hij nu in zł gepriced is.

  Weekendje Polen is vaak goedkoper dan thuisblijven idd :)

 • fbruno
  fbruno

  Ik zit er wss dit weekend :D

  Misschien kom ik ook nog dat weekend in November! Zag dat de SN vlucht nog maar 28 EUR is.
  Heb nog twee A3 segmenten nodig, en die zaterdag is de vlucht WAW-ATH-LHR net goedkoop.
  Of WAW-ATH(bijna 24h)-AMS is 98 EUR. Moet nog zien welke ik neem.

 • LTW
  LTW
  • Nagenoeg alle AMAN hotels. Liggen in vele gevallen ook op afgelegen locaties waardoor het letterlijk nog een reis op zich wordt om in het hotel te geraken.
  • Mystique - Santorini
  • Cayo Espanto - Belize
  • North Island - Seychellen
  • Fregate Island - Seychellen
  • Al Maha - Dubai
  • Laucala - Fiji
  • Wolgan Valley - Australië
 • kristof
  kristof

  @LTW said:

  • Nagenoeg alle AMAN hotels. Liggen in vele gevallen ook op afgelegen locaties waardoor het letterlijk nog een reis op zich wordt om in het hotel te geraken.
  • Mystique - Santorini
  • Cayo Espanto - Belize
  • North Island - Seychellen
  • Fregate Island - Seychellen
  • Al Maha - Dubai
  • Laucala - Fiji
  • Wolgan Valley - Australië

  Welke steekt er het meeste bovenuit voor jou? Aman hotel staat op m'n to do list dus hier kan ik zeker wel iets van opsteken!

 • LTW
  LTW

  @kristof said:
  Welke steekt er het meeste bovenuit voor jou? Aman hotel staat op m'n to do list dus hier kan ik zeker wel iets van opsteken!

  Van de AMAN hotels of van de lijst die ik opgaf?

  Ik heb nog redelijk veel AMAN hotels op mijn to do list staan; Amangiri (Utah) vond ik bijv echt wel de moeite (locatie is onevenaarbaar). Tip: de AMAN's in Azië zijn vaak de "goedkopere", vermoedelijk omwille van market pricing. Amanpulo (Filippijnen) heb ik nog niet gedaan maar lees/hoor ik zo veel goeds over. En die is dan toch goedkoper dan bijv Amanzoe (Griekenland) , Amanruya (Turkije) of Aman Sveti Stefan (Montenegro). Die laatsten vind ik op zich ook de reis alleen waard, en dan bijv in tegenstelling tot Aman Venetië. Met Venetië als bestemming is niks mis (in tegendeel) maar dan ga ik liever naar Gritti Palace.

  Indien je vraagt welke er voor mij echt bovenuit steekt van de hele lijst: de dag dat ik zou weten dat ik nog x weken te leven heb, boek ik een oneway ticket naar Fiji. Vraag beantwoord ;)

 • kristof
  kristof

  De Amangiri staat al effe op m'n lijstje! En Utah op zich is 1 van m'n favorite plaatsen in de States (dankzij hun ongelooflijk mooie natuur) dus volgende keer ga ik zeker proberen daar eens te verblijven aangezien je m'n vermoeden bevestigd dat dit een zeer speciaal verblijf is!

 • Emmy
  Emmy

  @kristof said:
  De Amangiri staat al effe op m'n lijstje! En Utah op zich is 1 van m'n favorite plaatsen in de States (dankzij hun ongelooflijk mooie natuur) dus volgende keer ga ik zeker proberen daar eens te verblijven aangezien je m'n vermoeden bevestigd dat dit een zeer speciaal verblijf is!

  Die prijzen zeg :astonished:

 • fbruno
  fbruno

  @Emmy said:
  Die prijzen zeg :astonished:

  Kijk dan maar eens naar Laucala - Fiji :p

 • Koja78
  Koja78

  Een reis waard weet ik niet maar deze was toch wel één van de mooiste:
  http://danang.intercontinental.com/
  Jammer genoeg is sindsdien de puntenprijs stevig opgetrokken.

 • gschnieders
  gschnieders

  Ik heb zelf goede herinneringen aan The Oberoi Shal Hasheesh. Zijn een week gewoon niet uit het hotel geweest, service was top. En het koraalrif voor het hotel was ook de moeite.

 • steeve321
  steeve321

  Service is heel goed bij de Oberoi Hotels. Dit zijn mooie, maar ook betaalbare hotels. Een leuke ervaring gehad in Calcutta. Rustig in het hotel, extreme drukte buiten de hotelpoort op de markt.
  Oberoi in Egypte en India was geweldig. Oberoi Dubai viel een beetje tegen; service niet zo goed, overboekingen en vreemde hotelgasten.

  Laucala Fiji gaat iets boven mijn budget. Voor hetzelfde geld van een halve nacht in Fiji ging ik 2 weken afgelopen zomer in Emirates first class naar Thailand met verblijf in mooie hotels en stopover in Al Maha en Grosvenor House Dubai.

 • Christophe
  Christophe

  @Emmy said:
  Die prijzen zeg :astonished:

  niet voor niets de vaste stek van een hoop hollywood sterren, iemand de hier wat van de prijs weet te krijgen? Tricks?

 • LTW
  LTW

  Bon, de vraag was welke hotels een reis op zich waard zijn. Niet welke top hotels je voor een prikje kan boeken ;).

  Budget tips:

  • alle hotels die ik vermeld heb, zitten in het Virtuoso netwerk (ook in AMEX FHR maar daar heeft niet iedereen toegang toe). Voor Laucala, Cayo Espanto, North en Fregate maakt dit amper een verschil, hoewel de laatste 3 misschien al eens een 5 voor 4 durven doen, omdat die met hoog- en laagseizoen werken en dan een verschillende rate hanteren. Laucala niet: vaste prijs en de prijs wordt ieder jaar geïndexeerd.
  • De andere hotels (vnl AMAN) komen wel in aanmerking voor acties en Virtuoso benefits/amenities. Dus hier kan je wel wat besparen en freebies krijgen. De prijzen kunnen onderling ook serieus verschillen dus indien je graag een AMAN wilt proberen, dan kan je perfect een "goedkopere" kiezen met rates rond 700-800 EUR/nacht.
  • Mystique en Al Maha is SPG dus boekbaar met punten. Beide hotels worden ook door OTA's aangeboden dus in principe vatbaar voor een BRG (of boeken via OTA indien je dat verkiest). IMHO: ik gebruik mijn punten liever voor transfers naar FFP's voor award flights omdat ik zo het meeste value uit mijn punten krijg.

  Tot slot: Laucala, North en Fregate zitten ongeveer in dezelfde prijsklasse, zijn private island resorts en de absolute wereldtop in de hotelindustrie. De rate is zeer hoog maar zet die eens af tegen wat je uiteindelijk betaalt in bijv een AMAN hotel voor een gelijkaardig type suite en de gemiddelde prijs van wat je daar nog bij moet leggen voor 1 dag eten, drinken en activiteiten, en dan heb je al hetzelfde budget nodig.

  Of dit als uitgave verantwoord is en deze hotels op een persoonlijke bucket list moeten komen, moet ieder voor zichzelf uitmaken.

 • LTW
  LTW
  edited september 2016

  @flrvt said:

  InterContinental Warsaw.

  Op een weekendje Warschau doe ik meestal minder op incl. vluchten dan dat ik eens een weekend goed doorzak in eigen land :)

  >

  LOL, jij hebt de vraag tot nu toe eigenlijk al het best beantwoord - letterlijk dan ;) . V: Plannen voor het weekend? A: Goh, zit een beetje krap. Zou wat moeten besparen dus heb er maar een weekendje WAW van gemaakt :smile: .

 • LTW
  LTW

  En Re OBEROI: vooral sterk in thuismarkt India. Vanuit het opzet van deze thread: Oberoi Amarvilas, Agra. Niet het beste hotel uit mijn collectie ervaringen maar omwille van de unieke locatie wél de reis alleen al waard. Taj Mahal vond ik ongelooflijk mooi en indrukwekkend.

 • steeve321
  steeve321

  Ik heb nog nooit bij AMAN overnacht. Ik wil graag 1 nacht eens uitproberen.
  Welk AMAN hotel in Azië kunnen jullie aanraden?
  Ik ga over enkele maanden naar Thailand, Indonesië en Japan.

Sign In or Register to comment.

Hoi!

Het lijkt erop dat je hier nieuw bent. Klik op één van deze knoppen om je aan te melden!