@Jeroen said:
Ik pas voor alles wat ik hier lees. Ik krijg het echt niet over mijn hart om iets levend te kiezen en dan 5 min later het op mijn bord (of stok) te hebben. Ik ben blij met noodles met kip.
Je visie klopt dan niet helemaal met eten i kleine restaurantjes/kraampjes in bergdorpen in China. Op mijn fietstocht at ik ook daar soms gewoon kip met groetnen. Maar na mijn bestelling te plaatsen zag ik ze naast mij a d rand v d straat d kip slachten en pluimen. Dus hier ook: levend kiezen en 10 minuten later op mijn bord.
Of een verse vis: idem dito: uit het water en 10 minuten later heerlijk vers bereidde vis.
Anyway, Ivm de cavia: die vond ik wel goed om te eten in Ecuador. Het lijkt ook niet zo akelig. Vegelijkbaar met ons konijn, .... Als je het zo op d bbq ziet.
Daarentegen, zo een zwart geblakerde hond zien liggen op de markt in Sulawesi, daar had ik het toch moeilijk mee. Vooral omdat je precies zo een pijnlijk vertrokken kop ziet van die hond.
Verschil tussen hond, cavia, koe, varken, vis of wat voor dier ook omdat de ene zielig is en de andere niet vind ik geen reden iets niet te eten. Dier = Dier.
@Katrien : 't is ook het origineel en niet het kleiner gekweekt exemplaar dat hier als huisdier dient doet hé
Soit.. de markten in Ecuador (ga naar Saquisilí mensen.. niet naar Otavalo) zijn wel super.. euh interessant.
Ja, ik zou het niet te snel zeggen, @kristof, of je belandt op @Chris zijn bord bij een volgende meetup ;-)
Eigenlijk in elke dierensoort is het ongewoon dat die hun eigen soort opeten. Het is genetisch zo geregeld dat je dat niet zou willen eten... Maar andere dierensoorten: sure. Ik zou heel graag hond proeven.
Soit.. de markten in Ecuador (ga naar Saquisilí mensen.. niet naar Otavalo) zijn wel super.. euh interessant.
Ga niet "meer" naar Otavalo. Ik ben er geweest in 1995 en toen was dit wel nog de moeite en ecuador in zijn geheel nog relatief onbekend terrein voor toeristen. Toen kon je bijvoorbeeld op de Galapagos enkel maar op een boot slapen want hotels en dergelijke waren verboden op vasteland. Momenteel is dat wel anders helaas....
@Dima said:
Ja, ik zou het niet te snel zeggen, kristof, of je belandt op Chris zijn bord bij een volgende meetup ;-)
Eigenlijk in elke dierensoort is het ongewoon dat die hun eigen soort opeten. Het is genetisch zo geregeld dat je dat niet zou willen eten... Maar andere dierensoorten: sure. Ik zou heel graag hond proeven.
Ik denk dat je van je eigen soort eten uiteindelijk zelfs ziek wordt...
@kristof said:
Ga niet "meer" naar Otavalo. Ik ben er geweest in 1995 en toen was dit wel nog de moeite en ecuador in zijn geheel nog relatief onbekend terrein voor toeristen. Toen kon je bijvoorbeeld op de Galapagos enkel maar op een boot slapen want hotels en dergelijke waren verboden op vasteland. Momenteel is dat wel anders helaas....
Galapagos overgeslagen omdat ik het pervers duur vond in vergelijking met het vasteland.
Is idd pervers duur (mooi uitgedrukt btw) maar elke cent dubbel en dik waard! Blijft bij mij in m'n persoonlijke top 3 van reiservaringen (wat natuurlijk relatief is want dat is altijd persoonlijk en afhankelijk van de ervaringen natuurlijk )
Leuk topic. Ik ben ook niet vies van iets nieuws te proberen.
Kippenpoten gegeten (echt wel lekker idd), chickenass op brochette is ook wel grappig.
Maar m'n nummer 1 blijft toch wel 'Hot vit lon' in Vietnam, globaal beter bekend als Balut egg (= Embryo kuiken dat ze koken voor je).
Een collega had me gezegd dat ik 'Hot Vit Lon' moest eten, dus ik zonder vooraf opzoeken op zoek in Ho Chi Minh. Ik werd van de ene plaats naar de andere gestuurd met een grijns en uiteindelijk op een nachtmarktje toch gevonden. Ze hadden daar trouwens ook schildpadden enzo dat je kon eten.
Men vroeg: 'How much?' Ik euhm... 2, nog steeds niets vermoedend. Liggen daar plots twee eieren op m'n bord. Toen ik het opendeed wist ik hoe laat het was en heb ik opgezocht hoe ik dat moest opeten
Alles live zitten boadcrosten op Snapchat en Slack (communicatieplatform op het werk). Was wel lachen voor m'n collega's op het werk en volgers op Snapchat. Heel veel 'ieeeeeeeeeeeeeeeeeeuwwss' teruggekregen
Gans Vietnam wel gespaard gebleven van 'hond', tot m'n voorlaatste dag in Ha Long. Zag er eerlijk gezegd wel lekker uit, maar dat krijg ik niet over m'n hond. Te grote hondenvriend hier Daarentegen op zoek gegaan naar kat, maar nergens gevonden helaas
Berichten
Je visie klopt dan niet helemaal met eten i kleine restaurantjes/kraampjes in bergdorpen in China. Op mijn fietstocht at ik ook daar soms gewoon kip met groetnen. Maar na mijn bestelling te plaatsen zag ik ze naast mij a d rand v d straat d kip slachten en pluimen. Dus hier ook: levend kiezen en 10 minuten later op mijn bord.
Of een verse vis: idem dito: uit het water en 10 minuten later heerlijk vers bereidde vis.
Anyway, Ivm de cavia: die vond ik wel goed om te eten in Ecuador. Het lijkt ook niet zo akelig. Vegelijkbaar met ons konijn, .... Als je het zo op d bbq ziet.
Daarentegen, zo een zwart geblakerde hond zien liggen op de markt in Sulawesi, daar had ik het toch moeilijk mee. Vooral omdat je precies zo een pijnlijk vertrokken kop ziet van die hond.
Verschil tussen hond, cavia, koe, varken, vis of wat voor dier ook omdat de ene zielig is en de andere niet vind ik geen reden iets niet te eten. Dier = Dier.
@kristof , direct zet @Chris zijn tanden in uw billen!
@Katrien : 't is ook het origineel en niet het kleiner gekweekt exemplaar dat hier als huisdier dient doet hé
Soit.. de markten in Ecuador (ga naar Saquisilí mensen.. niet naar Otavalo) zijn wel super.. euh interessant.
Ja, ik zou het niet te snel zeggen, @kristof, of je belandt op @Chris zijn bord bij een volgende meetup ;-)
Eigenlijk in elke dierensoort is het ongewoon dat die hun eigen soort opeten. Het is genetisch zo geregeld dat je dat niet zou willen eten... Maar andere dierensoorten: sure. Ik zou heel graag hond proeven.
Ga niet "meer" naar Otavalo. Ik ben er geweest in 1995 en toen was dit wel nog de moeite en ecuador in zijn geheel nog relatief onbekend terrein voor toeristen. Toen kon je bijvoorbeeld op de Galapagos enkel maar op een boot slapen want hotels en dergelijke waren verboden op vasteland. Momenteel is dat wel anders helaas....
Ik denk dat je van je eigen soort eten uiteindelijk zelfs ziek wordt...
Galapagos overgeslagen omdat ik het pervers duur vond in vergelijking met het vasteland.
Van mij was het 2005
Is idd pervers duur (mooi uitgedrukt btw) maar elke cent dubbel en dik waard! Blijft bij mij in m'n persoonlijke top 3 van reiservaringen (wat natuurlijk relatief is want dat is altijd persoonlijk en afhankelijk van de ervaringen natuurlijk )
Een van mijn toppers daar was het zien van de bultruggen vanuit Puerto Lopez.
Over mens eten. Willen ze niet vlees gaan kweken voor consumptie? Dan zou je ook in een lab een mensen biefstuk kunnen maken :-)
Een sharapova billetje?
Was er in Nederland niet een lab dat al heel ver staat met het kunstmatig vlees kweken? Daar was eens een documentaire over.
Klopt; men wil over 5 jaar vlees op de markt hebben wat gekweekt is EN betaalbaar.
Leuk topic. Ik ben ook niet vies van iets nieuws te proberen.
Kippenpoten gegeten (echt wel lekker idd), chickenass op brochette is ook wel grappig.
Maar m'n nummer 1 blijft toch wel 'Hot vit lon' in Vietnam, globaal beter bekend als Balut egg (= Embryo kuiken dat ze koken voor je).
Een collega had me gezegd dat ik 'Hot Vit Lon' moest eten, dus ik zonder vooraf opzoeken op zoek in Ho Chi Minh. Ik werd van de ene plaats naar de andere gestuurd met een grijns en uiteindelijk op een nachtmarktje toch gevonden. Ze hadden daar trouwens ook schildpadden enzo dat je kon eten.
Men vroeg: 'How much?' Ik euhm... 2, nog steeds niets vermoedend. Liggen daar plots twee eieren op m'n bord. Toen ik het opendeed wist ik hoe laat het was en heb ik opgezocht hoe ik dat moest opeten
Alles live zitten boadcrosten op Snapchat en Slack (communicatieplatform op het werk). Was wel lachen voor m'n collega's op het werk en volgers op Snapchat. Heel veel 'ieeeeeeeeeeeeeeeeeeuwwss' teruggekregen
Gans Vietnam wel gespaard gebleven van 'hond', tot m'n voorlaatste dag in Ha Long. Zag er eerlijk gezegd wel lekker uit, maar dat krijg ik niet over m'n hond. Te grote hondenvriend hier Daarentegen op zoek gegaan naar kat, maar nergens gevonden helaas
@Gigi2m02 die eieren zijn best wel te eten !!! in Hanoi ook gehad.
Schildpad: meerdere keren gehad, niet echt bijzonder.
wél bijzonder: rauwe schildpad eieren in Cambodia!
@Gigi2m02 gij hebt dees dus opgegeten?
Well yes, maar gelukkig was de mijne nog zo ver niet 'ontwikkeld'
Was het niet zo iets?
Heb even fototje terug opgezocht: