Hilton Brussels city wordt Indigo

Emmy
Emmy

Deze Hilton is aan het renoveren en stapt uit de Hilton keten.


Later dit jaar wordt het een indigo.


( Jammer, een streep door mijn rekening)

Berichten

 • Jeroen
  Jeroen

  Is dat die aan het station?

 • Darrow
  Darrow

  De Hilton Brussels City, die naast de Crowne Plaza. Blijkbaar van dezelfde groep.

 • Philippe
  Philippe

  Voor wie meer info wil:

  Pandox, een Zweeds hotelgroep, maakte vandaag haar plannen bekend voor de renovatie van de Brusselse hotels, Crowne Plaza en Hilton Brussels City op het Rogierplein.

  Hilton wordt Hotel Indigo

  Sinds 2001 is Pandox eigenaar van het Hiltonhotel. Het gebouw dateert van de jaren 1920. Het hoofdgebouw in art-decostijl verloor bij een renovatie in de jaren ’80 zijn originele kenmerken.

  De werken in de Hilton starten deze maand en zouden minder dan een jaar duren. De gevel en het interieur krijgen allebei een groen kantje. Belgische binnenhuisontwerper, Will Erens van Too Many Agencies, bedacht de 284 kamers op de 8 verdiepingen rond de thema’s tropisch, planten en bloemen. Op het gelijkvloers komt er een serre-achtige ruimte en een “slow food”-restaurant. Daarnaast komt er ook een nieuwe fitness met sauna en hammam. In november vervalt de Hiltonfranchise en wordt het hotel omgedoopt tot Hotel Indigo, een merk van de groep InterContinental. Dit alles met een budget van 12 miljoen euro.

  Crowne Plaza

  De plannen voor de Crowne Plaza liggen al langer op tafel. Het ontwerp kwam tot stand na een architectuurwedstrijd begeleid door de Brusselse bouwmeester Kristiaan Borret.

  De Zweedse hotelgroep Pandox diende vorige maand een vergunningsaanvraag in. De werken starten begin volgend jaar en in 2022 zouden ze klaar moeten zijn. Het voormalige Hotel Palace zou dan 150 bijkomende kamers aanbieden, wat het totaal op ongeveer 500 kamers brengt, maar er komt ook een nieuwe balzaal, fitnessruimte en dakterras.

  Ondertussen is de renovatie van het bestaande gebouw gestart, dat dateert van 1908. Volgens de eigenaar is dat het oudste betonnen gebouw van Brussel. Die renovatie moet eind dit jaar al worden afgerond.

Sign In or Register to comment.

Hoi!

Het lijkt erop dat je hier nieuw bent. Klik op één van deze knoppen om je aan te melden!