Rondreis Roemenië

Bucketqueen
Bucketqueen

Ik plan voor begin september een rondreisje door Roemenië. Ik heb nog niets geboekt maar het plan was te vliegen op Timisoara en van daar uit met de trein door te reizen naar Alba Iulia, Sibiu, Brasov (Castel Bran/Dracula, Peles), Boekarest en Constansa/Mamaia.

Een kort bezoek aan de bibliotheek maakte al snel duidelijk dat er nog niet velen mij zijn voorgegaan naar Roemenië want er was welgeteld 1 reisgids te bespeuren, en dan nog eentje van 2010. Ook is er blijkbaar nog niemand in mijn wijde omgeving al uitgewaaid tot deze mooie uithoek van Europa.
Is er iemand van jullie die er toch ooit beland is en wat algemene tips heeft voor mij?

Ik lees dat het land enorm aan het opkomen is en de steden wel veilig en modern zijn tegenwoordig (die ervaring heb ik ook overal in Polen gehad dus) ....
Maar ik had graag toch wat persoonlijke bevestigingen gehad :-)

Tagged:

Berichten

 • RubenH
  RubenH

  Roemenië is niet het einde van de wereld hé , dus veiligheid en moderniteit zijn geen probleem. Ik denk dat de helft van de Belgen intussen al de goedkope vluchten naar Timisoara heeft genomen ;).

  Ik ben 2 jaar geleden op boystrip geweest van 2 nachten naar Bucharest. Weinig te zien ( behalve het paleis uiteraard), maar voor een trip met vrienden was het wel een ideale bestemming (veel pinten, veel clubs, veel casino's, lage prijzen). We logeerden toen in de Mercure Bucharest City Center, die net was geopend.

  In 2010 ben ik een weekend in Constanta geweest voor het werk. Op zondag dan wel even naar Mamaia geweest, wat in feite het Roemeense Lloret del Mar is. Verwacht strand, fitnessdudes en goedkope cocktails (toen toch).

 • Bucketqueen
  Bucketqueen

  Nee dat zei ik ook al hier, maar iedereen hier stelt zich Roemenië blijkbaar voor als die plaats met de enge weeshuizen, paard en kar, de triestige oostblok-woonblokken en altijd regen en kou en vooral 90% Roma-bevolking :-D

  Ik ga alleszins wel niet voor de oost-europese patsers, drank en clubs maar voor de zware snuif kunst & cultuur en een klets natuur ;-)

  Zijn er nog andere kustplaatsjes rondom Constanta ipv Mamaia die meer geschikt voor de 'meerwaardezoeker' ? :)
  Hoe werkt het met de taxi's daar? Zoals wel vaker in die landen de prijs onderhandelen of meteen met de meter? Cowboys of doorgaans beschaafde chauffeurs?

 • Jelle
  Jelle

  aanrader

 • Bucketqueen
  Bucketqueen

  Stevig! Toch blij dat ik voor vervoer met de trein gekozen heb :-D

 • fbruno
  fbruno

  Taxi's in Boekarest zijn zowat de goedkoopste in Europa (1,39 RON per km, en geen starttarief). Uber werkt ook. Gewoon oppassen voor oplichters rond de luchthaven of de stations.

  Bij Campia Turzii zit een zoutmijn die wel leuk is op eens in af te dalen. Verder is de Transfagarasan ook prachtig, maar daarvoor heb je al een auto nodig.

 • Jelle
  Jelle

  @Bucketqueen said:
  Stevig! Toch blij dat ik voor vervoer met de trein gekozen heb :-D

  ik zou toch die Transfagarasan doen met een auto hoor. Je weet niet wat je mist :)

 • Bucketqueen
  Bucketqueen

  @Jelle said:

  @Bucketqueen said:
  Stevig! Toch blij dat ik voor vervoer met de trein gekozen heb :-D

  ik zou toch die Transfagarasan doen met een auto hoor. Je weet niet wat je mist :)

  Ik heb geen rijbewijs en reis deze keer met mn zus (die niet dol is op oost-europese wegen) en een moeder van 70jaar... Dus de trein is al een heel avontuur ;-)

 • Koja78
  Koja78

  Oost Europese wegen.. wat een generalisatie!! Er zijn veel oost-europese landen met betere highways dan onze eigen brol

 • Tim
  Tim

  @Koja78 said:
  Oost Europese wegen.. wat een generalisatie!! Er zijn veel oost-europese landen met betere highways dan onze eigen brol

  Roemenië is er daar nu toevallig geen van. Er loopt maar een paar stukken snelweg.. De rest zijn gewone landelijke banen, waar de Roemenen als zot rijden.

 • Koja78
  Koja78

  Roemenië is er daar nu toevallig geen van. Er loopt maar een paar stukken snelweg.. De rest zijn >gewone landelijke banen, waar de Roemenen als zot rijden.

  I know.. Daarom juist is de generalisatie verkeerd. Het is niet omdat het in RO zo is.. dat het overal zo is

 • Bucketqueen
  Bucketqueen

  Iemand van jullie die in Boekarest de tour in het Parlemenstgebouw gedaan heeft? Ik lees dat er meerdere opties zijn, enkel het paleis, of met de terassen en/of kelders er bij.. Maar nergens staat duidelijke info over hoe lang die duren en hoe laat ze juist beginnen, ook staat er ergens dat je een dag op voorhand moet bellen om te reserveren... Plus, 7.5euro betalen per fototoestel?? Qué ?

 • Darrow
  Darrow

  Je moet idd extra betalen voor de foto's maar het was absoluut geen 7,5€ DENK IK.. Reserveren op voorhand moest ook niet, ik ben er gewoon binnengegaan en geregistreerd. Je moet wel gedurende de tour je ID afgeven. De 'kelder' kan je bezichtigen maar enkel een zeer klein gedeelte en was dus niet echt de moeite..

 • Tim
  Tim

  Bezichtiging van gebouw zelf idd de moeite, maar de kelder is wat een tegenvaller. Als je kijkt wat ze in Top Gear kunnen (racen met auto's in de kelders) en dan wat je zelf mag zien (een klein kamertje in de kelder), is het absoluut niet de moeite.

Sign In or Register to comment.

Hoi!

Het lijkt erop dat je hier nieuw bent. Klik op één van deze knoppen om je aan te melden!